Overblijfnieuws

Het actuele overblijfnieuws van Stichting Tussen de Middag vindt u hier!


Stichting Tussen de Middag en Maastricht Sport een sportief duo!

5 maart 2018

Stichting Tussen de Middag gaat een samenwerking aan met Maastricht Sport. Vanaf maart 2018 tot het einde van dit schooljaar, zal tijdens het overblijven op BS Sint-Pieter iedere dinsdag een vakkracht van Maastricht Sport worden ingezet. Deze vakkracht zal verschillende sport en spel activiteiten aanbieden voor de overblijfkinderen. Hierdoor zijn de kinderen nog meer in beweging, dat uiteindelijk bijdraagt aan een sportief en gezond klimaat in en rond de school.


Stichting Tussen de Middag is erg verheugd met deze sportieve samenwerking met Maastricht Sport!


Overblijven op BS op 't Hwagveld

8 januari 2018

Vanaf maandag 8 januari organiseert Stichting Tussen de Middag het overblijven ook op BS op 't Hwagveld in Meerssen!Fijne feestdagen!

22 december 2017

Beste ouders en/of verzorgers,

Stichting Tussen de Middag wenst iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! We maken van 2018 een schitterend overblijfjaar!De WereldSter

17 november 2017

Basisschool De Gansbeek en basisschool Op ’t Hwagveld zijn gelegen in de kern Meerssen. In 2018 zullen de scholen onder één dak worden samengevoegd. 

“Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen met plezier naar school gaan. Veiligheid is de basis van alle leren. Regels, consequent zijn en voorspelbaarheid zorgen voor rust in de school. De methodische aanpak van de Kanjertraining ondersteunt ons daarbij. Naast de aandacht voor het cognitieve (het leren) besteden we daarom ook aandacht aan de sociale, emotionele, motorische, creatieve en culturele vaardigheden. Het bevorderen en inzetten van hedendaagse 21-eeuwse vaardigheden: creativiteit, kritisch denken, probleemoplossingsvaardigheden, communiceren, samenwerken, digitale geletterdheid, sociale en culturele vaardigheden en zelfregulering kan in dit type onderwijs worden waargemaakt. We werken met de kinderen van nu, de wereldburgers van morgen. We vinden het belangrijk dat de kinderen van nu een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij van morgen. Het is van groot belang dat onze kinderen zich ontwikkelen tot sociaal-emotioneel evenwichtige mensen. Daar levert onze school een bijdrage aan”. Bron: www.kindcentrum-meerssen.nl

Op 12 mei 2017 werd de naam van het kindcentrum bekendgemaakt, namelijk: De WereldSter. “We verheugen ons al om samen te komen. De WereldSter verwelkomt al onze sterren; de wereldburgers van morgen!”


Gedurende de realisatie en het proces van het kindcentrum in Meerssen is Stichting Tussen de Middag nauw betrokken geweest. Stichting Tussen de Middag zal dan ook vanaf de start van de fusie het overblijven op De WereldSter gaan verzorgen. Na de kerstvakantie zal Stichting Tussen de Middag het overblijven op BS op ‘t Hwagveld organiseren.


Artamuse tijdens overblijven op BS Brede School de Bron

6 november 2017

“Muziek maakt slim, en het is gewoon super leuk. Zeker als je het samen doet!” - Artamuse

Door het uitzonderlijk lekkere weer van de afgelopen maanden was buitenspelen een ware lust op BS Brede School de Bron. Toch is Stichting Tussen de Middag de mogelijkheden voor binnen activiteiten niet uit het oog verloren. Artamuse en Stichting Tussen de Middag hebben na regelmatig contact, de handen in een geslagen, en vormen vanaf 7 november een duet. Stichting Tussen de Middag start een pilot voor muziekles op De Bron! We hebben in samenspraak met Artamuse en school gekozen voor de elektrische gitaar en de pBone. De kinderen worden begeleidt door gepassioneerde muziekdocenten van Artamuse, tevens leveren zij de muziekinstrumenten.

pBone

Blaasmuziek hoort bij Limburg. In dit pBone project gaan kinderen actief in de weer met echte blaasinstrumenten, die ook nog eens leuke kleurtjes hebben. Dat motiveert! Trombone spelen is bewegen, luisteren, motoriek en expressie. En na een paar lessen kan er al samen een liedje gespeeld worden!

Elektrische gitaar

Altijd al eens in een band willen spelen? De elektrische gitaar is het populairste instrument uit de popmuziek. Bij dit project gaan kinderen aan de slag op echte gitaren met versterker. Na een paar lessen weten ze wat erbij komt kijken om hun favoriete song te spelen. Elektrische gitaar, super cool gewoon!

De uitkomst van deze pilot is een maatstaf of we deze, en andere culturele activiteiten, zoals zang en dans, stichting breed zullen inzetten.


TDM Challenge prijzenpakketten 2016 - 2017

13 oktober 2017

De prijzenpakketten van de TDM Challenge schooljaar 2016 - 2017 zijn grotendeels samengesteld door de overblijfkinderen zelf. Alle overblijfkinderen zijn er hartstikke blij mee! TDM Challenge 2017 - 2018 van start!

2 oktober 2017


Zie voor meer TDM Challenge nieuws de TDM Challenge pagina!


TDM Challenge 2017 - 2018

26 september 2017

Nog maar 6 nachtjes slapen!Ouder-en-kind-inloopavond OBS Berg

19 september 2017

De jaarlijkse infoavond op OBS Berg is in een nieuw jasje gestoken.
Namelijk in een “Ouder-en-kind-inloopavond”. Reden hiervoor was om beter aan te kunnen sluiten bij de hedendaagse tijd.
De insteek was kinderen zelf te laten vertellen waarmee ze op school bezig zijn en waarbij ouders rustig in de klas een kijkje kunnen nemen en vragen aan de leerkracht kunnen stellen.

Het was een zeer geslaagde avond!TDM Challenge prijzengeld

30 augustus 2017

Alle TDM challenges in schooljaar 2016 - 2017 zijn gespeeld, de bokalen uitgereikt en de prijzen verdeeld! De overblijfkinderen zullen met de overblijfcoördinator van iedere school bekijken waaraan het prijzengeld wordt besteed!Nieuw overblijfjaar!

28 augustus 2017

Na zes weken zomervakantie gaan we weer naar school en blijven we weer over! We wensen iedereen een geweldig school- en overblijfjaar!Fijne zomervakantie!

14 juli 2017

Stichting Tussen de Middag wenst iedereen een fijne zomervakantie!Nieuwe samenwerkingspartner

12 juli 2017

Vanaf schooljaar 2017 - 2018 is de organisatie van het overblijven op basisschool BS Brede School de Bron in Neerbeek in handen van Stichting Tussen de Middag.

Stichting Tussen de Middag en basisschool Brede School de Bron verheugen zich op een prettige samenwerking!Uitslag TDM Challenge schooljaar 2016 - 2017

10 juli 2017

De laatste challenge is gespeeld, de punten zijn bij elkaar opgeteld en er kan maar één school de beste zijn... De winnaar van de TDM Challenge schooljaar 2016 - 2017 is.. 🥁..BS Sint-Pieter 🏆! Heel goed gedaan jongens en meiden van BS Sint-Pieter! Gefeliciteerd met deze prachtige overwinning! Alle andere scholen 🏅ook complimenten voor jullie inzet! Maar wees niet getreurd volgend schooljaar zijn er weer nieuwe ronde en nieuwe kansen in de TDM Challenge!🤹🏻‍
Overblijfaanbod schooljaar 2017 - 2018

5 juli 2017

Het overblijfaanbod van Stichting Tussen de Middag voor schooljaar 2017 - 2018 is bekend. Heeft u de informatie niet via e-mail ontvangen of gemist? Laat dit dan even aan ons weten via tussendemiddag@stichtingtussendemiddag.nl


Scholingsbijeenkomst

22 juni 2017

Op woensdag 21 juni vond een thema-avond plaats over het onderwerp 'omgaan met 'negatief' gedrag van kinderen en conflicthantering' voor de vrijwilligers en overblijfcoördinatoren van Stichting Tussen de Middag. Het was een zeer inspirerende, leerzame en leuke training! 

Met dank aan Sheila Hoogeland van TSO-Support.
Nationale Overblijfdag

3 juni 2017

De Nationale Overblijfdag is goed gevierd op 1 juni. Dank aan alle vrijwilligers die de kinderen een fijne pauze bezorgen!Een speciaal bericht!

1 juni 2017


Nationale overblijfdag! 

1 juni 2017Extra maatregelen tijdens het overblijven i.v.m. hitte

29 mei 2017

Vandaag heeft de temperatuur in Nederland de grens van dertig graden bereikt en overschreden. Dit zal waarschijnlijk ook niet meer de laatste keer zijn dit schooljaar.

Wat betekent dit voor het overblijven en waar zorgt Stichting Tussen de Middag voor?
- Wij zorgen voor voldoende (drink)water voor de kinderen die tussen de middag overblijven.
- Wij zorgen voor zonnebrandcrème en zullen de overblijfkinderen extra insmeren.
- Wij zorgen ervoor dat kinderen de mogelijkheid krijgen om binnen te blijven tijdens het overblijven.
- Wij zullen alert zijn op dat kinderen zoveel mogelijk in de schaduw spelen.

Wat verwachten wij van de ouders en/of verzorgers?
- Smeer uw kind(eren) 's morgens alvast goed in met zonnebrandcrème. Geef uw kind(eren) ook zonnebrandcrème mee, zodat we tijdens het overblijven kinderen extra kunnen insmeren.
- Geef uw kind(eren) eventueel een zonnehoed of petje en een extra flesje water mee. Dat flesje kunnen kinderen voor het overblijven eventueel bijvullen.
- Geef uw kind(eren) een handdoek mee i.v.m. waterspelletjes tijdens het overblijven.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.Nationale overblijfdag - Donderdag 1 juni 2017

23 mei 2017

Zet het in je agenda! Het is namelijk bijna weer Nationale overblijfdag!Scholingsbijeenkomst BS Sint-Pieter 'omgaan met ongewenst gedrag'

20 maart 2017

Op maandag 20 maart 2017 kregen de overblijfkrachten van BS Sint-Pieter scholing over hoe 'om te gaan met ongewenst gedrag'. De scholingsbijeenkomst was een groot succes!Uitslag Tekenwedstrijd 'Pom & Pip vieren Carnaval!'

14 maart 2017

Meer dan 30 schitterende tekeningen hebben we voor de 'Pom & Pip vieren Carnaval' tekenwedstrijd mogen ontvangen en daarmee hebben jullie het de jury erg moeilijk gemaakt. We hebben tijdens de selectie gekeken naar kleurgebruik, creativiteit en het carnavalsgevoel. Na lang debatteren, wikken en wegen hebben we niet twee, maar zelfs drie tekeningen geselecteerd! Eén winnaar van de onderbouw, één winnaar van de bovenbouw en een extra creativiteitsprijs!

De winnaars van de Pom & Pip vieren Carnaval tekenwedstrijd zijn….. 🥁

Winnaar onderbouw 🎉
Joanna Boone, groep 1/2 - OBS De Kring

Winnaar bovenbouw 🎉
Isabel Kleikers, groep 5/6 - OBS de Regenboog

Creativiteitsprijs: 🎉
Elvira Breurs, groep 6 - OBS de Regenboog


Gefeliciteerd allemaal! 🥇

Meer over de tekenwedstrijd, de winnaars en de overige inzendingen in het volgende Het Tussendoortje!Tekenwedstrijd - Pom & Pip vieren Carnaval!

08 februari 2017

Hoe gaan volgens jou Pom & Pip verkleed tijdens Carnaval? Geef Pom & Pip kleur en win een mooie prijs! Kleur, teken, knip en plak het mag allemaal! Wees creatief en gebruik je fantasie.


Van alle inzendingen worden twee winnaars, één tekening van de onderbouw en één tekening van de bovenbouw, door een vakkundige jury geselecteerd en ontvangen een mooie prijs!

De winnaars worden na de carnavalsvakantie bekend gemaakt en krijgen hierover persoonlijk bericht. Daarbij worden de winnende tekeningen en de tekeningen die het nét niet zijn geworden gepubliceerd in het volgende Het Tussendoortje van Stichting Tussen de Middag.

Tekenplaten zijn te verkrijgen bij de overblijfcoördinator van school en via Facebook.

Vergeet niet je naam, school en groep op je tekening te vermelden en lever deze vóór 28 februari 2017 in bij de overblijfcoördinator van school of via e-mail: hettussendoortje@stichtingtussendemiddag.nl.

Veel kleur- en teken plezier!
Alaaf Alaaf!


Stemronde Mannequin Challenge

28 december 2016

Bij de mannequin challenge moeten kinderen proberen zo stil mogelijk, in allerlei poses, te blijven staan terwijl ze worden gefilmd. De filmpjes worden beoordeeld door de overblijfcoördinatoren van Stichting Tussen de Middag en door jullie via Facebook!

Like onze Facebook pagina en stem via een reactie [naam school] op de Facebook pagina van Stichting Tussen de Middag op je favoriete Mannequin Challenge! Stemmen kan tot 11 januari 2017.

Veel succes en kijkplezier! Zie hieronder voor het Mannequin challenge filmpje! 


Fijne feestdagen!

23 december 2016

Alle medewerkers van Stichting Tussen de Middag wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2017!


In verband met de kerstvakantie is Stichting Tussen de Middag t/m 6 januari 2017 gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Vanaf maandag 9 januari zijn we weer telefonisch te bereiken.

Heeft u een vraag die echt niet kan wachten op antwoord dan kunt u e-mailen naar het volgende e-mailadres: tussendemiddag@stichtingtussendemiddag.nl.


Hoor wie klopt daar kinderen...?

5 december 2016

Kijk eens wat wij in onze schoentjes hebben gekregen! Iedereen een fijne pakjesavond gewenst!Prijzenpaketten TDM Challenge 2015 - 2016

10 oktober 2016

Hier zijn ze dan... de prijzenpakketten van de TDM Challenge van vorig schooljaar! Heel veel plezier ermee allemaal!TDM Challenge 2016 - 2017

5 oktober 2016

Nog één nachtje slapen...
We gaan weer overblijven! 

5 september 2016

Na een lange zomervakantie gaan we weer naar school! Maar het overblijven is natuurlijk het allerleukste ;). We wensen iedereen een plezierig overblijfjaar!Zomervakantie!

22 juli 2016

We hebben er even op moeten wachten, maar het is zover! Het is ZOMERVAKANTIE! Stichting Tussen de Middag wenst iedereen een heerlijke vakantie toe. We zien elkaar weer over 6 weken.

fijne zomervakantie


Winnaar TDM Challenge schooljaar 2015 - 2016

19 juli 2016

Alle TDM challenges zijn gespeeld, de punten zijn bij elkaar opgeteld en de winnaar van de TDM Challenge schooljaar 2015 - 2016 is bekend. De winnaar van de TDM Challenge schooljaar 2015 - 2016 is... BS de Gansbeek! Alle overblijfkinderen van BS de Gansbeek gefeliciteerd met deze geweldige overwinning!Samenwerking met BS Sint-Pieter!

07 juli 2016

Vanaf schooljaar 2016 - 2017 is de organisatie van het overblijven op basisschool Sint Pieter in handen van Stichting Tussen de Middag.

Stichting Tussen de Middag en basisschool Sint-Pieter verheugen zich op een prettige samenwerking!
2 jaar!

26 juni 2016

Hiep hiep hoera! Stichting Tussen de Middag bestaat alweer 2 jaar!Scholingsbijeenkomst 'omgaan met ongewenst gedrag'

24 juni 2016

Afgelopen week vond op BS de Gansbeek en OBS de Regenboog een scholingsbijeenkomst plaats voor alle overblijfkrachten en overblijfcoördinatoren van Stichting Tussen de Middag. De scholing stond in het teken van ‘hoe om te gaan met ongewenst van gedrag van kinderen’. Het scholen van overblijfkrachten is van groot belang om de kwaliteit van de overblijf te kunnen blijven waarborgen. Beide bijeenkomsten waren, getuige de reacties van de aanwezigen, waardevol en erg geslaagd! Volgend schooljaar wordt er opnieuw scholing aangeboden aan al onze overblijfkrachten.Gratis Online Training 'Expeditie Jongens' gewonnnen!

15 juni 2016

Hoera! We hebben een Online Training 'Expeditie Jongens' voor max. 14 personen van Expeditie Opvoeden gewonnen! Deze training heeft Stichting Tussen de Middag gewonnen omdat een van onze foto's van de Nationale Overblijfdag 2016 is gekozen als leukste foto! 


We zijn er ontzetttend blij mee en zullen deze extra training/scholing volgend schooljaar inzetten!


Nationale Overblijfdag!

02 juni 2016

Het is VANDAAG NATIONALE OVERBLIJFDAG!!

De dag dat alle overblijfkrachten in het hele land in het zonnetje worden gezet! Zonder jullie was het overblijven op deze manier niet mogelijk. Jullie zijn ONMISBAAR voor alle OVERBLIJFKINDEREN, de SCHOOL, de OUDERS en voor ons als OVERBLIJFORGANISATIE. We kunnen tijdens bijna iedere overblijfmoment op jullie rekenen, bij weer of wind, jullie geven het overblijven extra glans! Van het organiseren van een leuke spelactiviteit tot het dichtdraaien van een drinkbeker, van een gezellig praatje maken met een kind tot het plakken van een pleister en van surveilleren op het plein tot zelf meedoen met een voetbalwedstrijd met de kinderen! Dit en héél veel andere bezigheden maakt het werk van een overblijfkracht zo uniek en speciaal. Het hoort het er allemaal bij en jullie draaien jullie hand nergensvoor om!Bedankt hiervoor, bedankt voor alles!Het is bijna Nationale Overblijfdag!

30 mei 2016

Donderdag 2 juni is het weer zover, dan is het namelijk Nationale Overblijfdag! Op deze dag zetten wij alle overblijfkrachten in het zonnetje! Moestuin Project

18 april 2016

Vorige week is het Moestuin Project weer begonnen tijdens het overblijven op OBS de Regenboog!

Met dank aan Spar Ulestraten voor het gratis Moestuin Project pakket en Albert Heijn Scharnerweg voor vier dozen vol met moestuintjes!

Voor meer informatie zie: http://www.moestuinproject.nl/Fijne feestdagen!

18 december 2015

We wensen iedereen een fijne kerstvakantie, fijne feestdagen en de beste wensen voor een gezond en gelukkig nieuwjaar! 


Namens Stichting Tussen de Middag


Serious Request 2015 actie OBS Berg

17 december 2015

Naast de voedselbank steunt Stichting Tussen de Middag dit jaar nog een goed doel. Namelijk de Serious Request actie van OBS Berg! 


Voedselbankactie 2015

11 december 2015


Ook TDM OBS de Regenboog en TDM BS de Gansbeek doen mee aan de voedselbankactie 2015!Sinterklaas verassing

4 december 2015

Oh, kijk eens wat Pom en Pip vanmorgen in hun schoentjes hebben gevonden...! Is dit voor alle lieve overblijfkinderen?TDM Challenge - Spel 1 - 'Jeu de Kubb'

30 november 2015

De eerste TDM Challenge is gewonnen door BS de Gansbeek! Meer informatie en nieuws over de TDM Challenge vindt u onder 'TDM Challenge' op deze website!TDM Challenge

11 november 2015

Vanaf volgende week begint op iedere overblijfschool van Stichting Tussen de Middag de TDM Challenge!

De TDM Challenge houdt in dat op iedere school om de twee weken een aantal kinderen tijdens het overblijven een challenge uitvoeren. Met iedere challenge kunnen punten per school worden verdiend. Om de twee weken verschijnt er een nieuwe challenge, dus iedere keer weer nieuwe ronden nieuwe kansen! Een challenge kan zijn van zoveel mogelijk keer touwtje springen tot het zo vaak mogelijk hoog houden van een bal.
De school die op het einde van het schooljaar de meest aantal punten bij elkaar heeft gewonnen ontvangt een mooie prijs! De andere scholen ontvangen een leuke troostprijs.

Vanaf volgende week zal de TDM Challenge op iedere school door de overblijfcoördinator worden geïntroduceerd en kunnen kinderen die overblijven zich inschrijven voor de TDM Challenge.

Wordt vervolgd!


Uitslag tekenwedstrijd Pom & Pip

22 oktober 2015

In de twee vorige edities van Het Tussendoortje en op de Facebook pagina van Stichting Tussen de Middag hebben we bericht over de Pom & Pip tekenwedstrijd waaraan alle overblijfkinderen aan mee konden doen. Maar liefst 34 (!) Pom & Pip tekeningen hebben we ontvangen en allemaal op eigen unieke mooie manier getekend! Het is dus voor te stellen dat het een moeilijke klus was om twee (onderbouw en bovenbouw) mooiste, creatiefste, fantasierijkste tekeningen uit te kiezen. Maar uiteindelijk is het ons gelukt!

De twee tekeningen die we hebben uitgekozen en daarmee de Pom & Pip tekenwedstrijd hebben gewonnen, zijn:

Isa Kruis, groep 2, BS de Gansbeek                       

en          

Jeannot Piereij, groep 8a, BS de Gansbeek

Gefeliciteerd Isa en Jeannot met het winnen van de Pom & Pip tekenwedstrijd! Jullie ontvangen binnenkort jullie welverdiende prijs! Isa heeft gekozen voor een t-shirt met de afdruk van haar tekening en Jeannot voor een USB Stick met de afdruk van zijn tekening.


Lezing Janusz Korczak

30 september 2015

Op woensdag 30 september vond op BSO de Boomhut een interactieve lezing over de pedagoog Janusz Korczak plaats, georganiseerd door BSO de Boomhut en door de Janusz Korczak Stichting. Omdat Stichting Tussen de Middag de visie van Korczak tijdens het overblijven hanteert waren ook de overblijfcoördinatoren van Stichting Tussen de Middag uitgenodigd. Het was een interessante en leerzame middag, waarbij ook een aantal kinderen hebben opgetreden en we op een interactieve wijze elkaars gedachten en ideeën over deze visie in de omgang met kinderen hebben uitgewisseld.


Start schooljaar 2015 - 2016

31 augustus 2015

Na weer een heerlijke en lange zomervakantie gaan we weer naar school en blijven we weer over!


Fijne zomervakantie!

17 juli 2015

Schooljaar 2014 - 2015 zit erop!
De klaslokalen zijn leeg en de schoolpleinen verlaten, er wordt even niet meer overgebleven, we hebben afscheid genomen van alle schoolverlaters en gaan nu (bijna) allemaal genieten van een welverdiende vakantie! Tot over zes weken!1 jarig jubileum Stichting Tussen de Middag!

26 juni 20154 juni Nationale Overblijfdag!

04 juni 2015

Het is Nationale Overblijfdag!Daarom werden de overblijfkrachten van OBS Berg, OBS De Kring en OBS de Regenboog vandaag tijdens het overblijven extra in het zonnetje gezet door de kinderen, scholen en Stichting Tussen de Middag.


Van maandag tot en met vrijdag, behalve de woensdag, staan ze klaar.
Klaar om te zorgen dat er goed gegeten en gedronken wordt.
Klaar om activiteiten aan te bieden.
Klaar om een kind te laten lachen en troost te bieden bij een traan.
Klaar om een pleister te plakken.
Klaar om alles goed in de gaten te houden.
Kortom klaar om alle kinderen een fijn overblijfmoment te geven.

Bedankt overblijfkrachten dat jullie altijd allemaal voor ons klaarstaan!Stichting Tussen de Middag in zee met BS de Gansbeek!

01 juni 2015

Vanaf schooljaar 2015 – 2016 zal de middagpauze op BS de Gansbeek er iets anders uitzien dan voorheen. Vanaf volgend schooljaar zal namelijk Stichting Tussen de Middag het overblijven organiseren op BS de Gansbeek. Het overblijven op BS Gansbeek zal daarmee vanaf volgend schooljaar op een professionele manier worden georganiseerd.

BS de Gansbeek en Stichting Tussen de Middag verheugen zich op een prettige samenwerking.FC Fire Monkeys kampioen voetbalcompetitie OBS de Regenboog!

29 mei 2015

Tijdens het overblijven op OBS de Regenboog zijn de jongens van FC Fire Monkeys kampioen geworden van de TDM OBS de Regenboog Voetbalcompetitie 2014 - 2015! Nieuwe Swinxs!

10 april 2015

Kijk eens wat we hier hebben... Twee nieuwe Swinxs!!
Nu hebben we dus voor iedere overblijflocatie een Swinx!

Zie voor informatie over Swinx: www.swinxs.comScholingsbijeenkomst voor overblijfkrachten

10 april 2015

Op 9 april 2015 hebben bijna alle overblijfkrachten en coördinatoren van Stichting Tussen de Middag een scholingsbijeenkomst bijgewoond. Tijdens deze scholingsbijeenkomst werd de visie van Stichting Tussen de Middag en BSO de Boomhut nader uitgelegd en hoe deze verder in de praktijk te brengen tijdens het overblijven. Het was een leerzame ochtend voor iedereen!De Vuurbranders kampioen voetbalcompetitie OBS Berg!

02 april 2015

Tijdens het overblijven op OBS Berg zijn de jongens van De Vuurbranders kampioen geworden van de TDM OBS Berg Voetbalcompetitie 2014 - 2015! In een zinderende wedstrijd wonnen De Vuurbranders nipt met 2-1 van The Golden Boys en mogen zich daarmee officieel kampioen van de TDM Voetbalcompetitie noemen. Gefeliciteerd jongens!

Na de meivakantie wordt er tijdens het overblijven op OBS Berg opnieuw een voetbalcompetitie georganiseerd.Schoolplein OBS de Regenboog 'lenteklaar' gemaakt

23 maart 2015

Het afgelopen weekend is het schoolplein van OBS de Regenboog flink onder handen genomen door een aantal ouders, kinderen, medewerkers van de Regenboog en Stichting Tussen de Middag. Laat de lente maar komen!Schooltuinproject Piepertje Pom

06 maart 2015

Hoera! Stichting Tussen de Middag is uitgeloot voor het schooltuinproject van Piepertje Pom!

Het project waarbij kids van alles leren over de 'wonderen' in de moestuin, de herkomst van groente en dat gezond eten zo belangrijk en bovendien heel lekker is. Het Nationaal Schooltuinproject, dat in 2012 is gestart, heeft als doel kinderen bewust te maken van gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Er is wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die zelf voedsel verbouwen, gezonder gaan eten!

Om aan de slag te kunnen gaan met de ontdekkingsreis door de moestuin, heeft het Nationaal Schooltuinproject een compleet pakket samengesteld die we inmiddels hebben opgehaald.


Het is de bedoeling dat een groep kinderen tijdens het overblijven onder leiding van een aantal overblijfkrachten aan de slag gaan met dit leerzame en leuk project. Wordt vervolgd...Opening familieschommel OBS de Regenboog

05 maart 2015

Op maandag 2 maart 2015 werd tussen de middag op OBS de Regenboog de familieschommel officieel geopend!Fijne carnavalsvakantie!

14 februari 2015

Iedereen een fijne carnavalsvakantie gewenst!STDM op Twitter!

09 februari 2015

Stichting Tussen de Middag is sinds vandaag ook te volgen op Twitter!


De vernieuwde website online

09 februari 2015

Onze website is helemaal vernieuwd! Neem gerust een kijkje!


Bekendmaking namen logo STDM en winnaar prijsvraag!

2 februari 2015

De namen van de twee kinderen op het logo van Stichting Tussen de Middag zijn bekend! We hebben veel leuke en grappige namen mogen ontvangen en daardoor was het een hele moeilijke klus om er één setje namen uit te kiezen. Maar na lang juryberaad en uiteindelijk twee stemrondes kwam er dan toch uiteindelijk een winnaar uit de bus. De namen die de kinderen op het logo hebben gekregen zijn…

Pom & Pip!


En het kind die deze namen heeft bedacht is…

Babs Schurgers uit groep 7 van OBS de Regenboog! Gefeliciteerd Babs met het winnen van deze prijsvraag en het verzinnen van deze twee leuke namen!


In de volgende ‘Het Tussendoortje’, de nieuwsbrief van Stichting Tussen de Middag, die begin maart wordt gepubliceerd, doen we uitgebreid verslag van de prijsvraag en zal er ook weer een nieuwe prijsvraag verschijnen.

Alle kinderen bedankt voor deelname en houdt de Facebook pagina van Stichting Tussen de Middag, de website en ‘Het Tussendoortje’ goed in de gaten voor al het overblijf nieuws, foto’s en prijsvragen.


Tienpersoons scootmobiel 'stint' voor BSO de Boomhut

26 januari 2015


Prettige Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

19 december 2014


Mysterieus pakketje...

4 december 2014

Kijk eens wat de Sint en zijn Pieten is komen brengen op het kantoor van Stichting Tussen de Middag. En er zat zelfs een briefje bij...!"Beste Stichting Tussen de Middag,


Dit is voor alle lieve overblijfkinderen op OBS de Regenboog, OBS De Kring en OBS Berg.Veel plezier ermee!

De Sint en zijn Pieten."

We zijn erg benieuwd wat in er die mysterieuze pakketjes zit, jullie ook? Morgen zullen we het weten...


TDM OBS Berg Voetbalcompetitie begonnen!

21 november 2014

De overblijfkinderen van OBS Berg hebben er iets langer op moeten wachten, maar eindelijk heeft ook hier de eerste aftrap plaatsgevonden tijdens de TDM Voetbalcompetitie!10 jarig jubileum van Marij Pieters

28 oktober 2014

Vandaag precies 10 jaar (!) geleden begon Marij Pieters als vrijwillige overblijfkracht op OBS de Regenboog. Stichting Tussen de Middag feliciteert Marij met dit prachtig jubileum!Fijne herfstvakantie

17 oktober 2014


TDM OBS de Regenboog Voetbalcompetitie begonnen!

4 oktober 2015

De kinderen hebben er weer even op moeten wachten, maar op 3 oktober 2014 is de TDM Voetbalcompetitie op OBS de Regenboog weer van start gegaan!Stichting Tussen de Middag van start!

25 augustus 2014

Stichting Tussen de Middag is vandaag van start gegaan met het aanbieden van het overblijven op OBS de Regenboog, OBS Berg en OBS De Kring! Ondanks de slechte weer voorspelling scheen de zon en hebben de kinderen genoten van het overblijven tussen de middag.


Samenwerkende scholen

14 juli 2014

Stichting Tussen de Middag gaat vanaf schooljaar 2014  - 2015 het overblijven aanbieden op OBS de Regenboog, OBS Berg en OBS De Kring!


Website gelanceerd!

3 juli 2014

De website van Stichting Tussen de Middag is op 3 juli 2014 gelanceerd!